22 d’octubre del 2012

Fem barreges!

Per parelles, els alumnes han d'escollir dos pintures de diferents colors per fer una barreja. Això que sembla tan senzill, suposa posar-se d'acord en els colors, sobre la quantitat de pintura que posaran de cada color, escollir el pot on ho posaran, intentar predir quin color sortirà...
Més tard, podem pensar entre tots/es quants nens i nenes s'han necessitat per fer, per exemple, 5 barreges. Primer apuntem les hipòtesis dels alumnes en un full gran, i finalment ho comprovem entre tots/es. Desprès, cada alumne pot fer la representació en un full. Nosaltres vam utilitzar gomets, i cadascú havia de trobar la manera d'explicar amb gomets els nens/es que calien per fer 5 barreges. Per exemple: gomets vermell són les barreges (5 en total) i gomets negres són els alumnes (10 en total, ja que cada barreja en té dos nens/es). També ho podien intentar escriure, fer els números, un dibuix, etc.
Amb la pintura podem fer diferents activitats plàstiques.

1 comentari:

  1. Molt interessant! Són molt maques totes les activitats de plàstica que poses al teu blog. Però m'agrada més l'altre que tens de manualitats.

    ResponElimina